MERSİN İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

19.02.2021 MERSİN'DE, KENT DİNAMİKLERİ TURİZM POTANSİYELLERİNİ EN İYİ ŞEKİLDE DEĞERLENDİRMEK ADINA HAREKETE GEÇTİ.

Kargıcak - Basın Duyurusu.jpeg

Mersin'de turizmin gelişmesi adına yeni bir adım daha atılıyor. Valilik, belediyeler, odalar ve Mersinli yatırımcıların ortak olacağı bir turizm şirketi kurmak için ilk adımlar atılırken, kurulacak şirketin yapacağı ilk atılım içinde birçok yenilik barındıracak sürdürülebilir ve yaşayan bir turizm köyü kurmak olacak.  Mersin Valiliği himayesinde Mersin Turizm A.Ş. adıyla kurulum çalışmalarına başlanan şirketin hedefi, Mersin'in turizm cazibesini ortaya çıkarmak. 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Konferans salonunda Vali Ali İhsan SU Başkanlığında gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına; Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap SEÇER, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa GÜLTAK, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşin YILMAZ, Mezitli Belediye Başkanı Neşet TARHAN,
Mersin Kültür ve Turizm İl Müdürü Emre Duru, MTSO Başkanı Ayhan KIZILTAN, MTSO Meclis Başkanı Hamit İZOL ve MTSO meclis üyeleri katıldı. 

Toplantıda proje alanı ve taslaklar katılımcılara sunularken şirketin asıl ortaklarının Mersinli yatırımcılar olacağı vurgulanarak, projenin “Mersin’in ve Mersin'e inanan herkesin projesi" olduğu mesajı verildi. 

Vali SU, Kargıcık Turizm Bölgesi’ne Valiliğimiz himayesinde Mersin’li yatırımcılar tarafından kurulacak şirket eliyle yapılması planlanan yatırımın, ilimizin turizm potansiyelinin değerlendirilmesine çok önemli bir katkı sağlayacağını ifade etti. Vali Ali İhsan SU, toplantıya katılan ve yatırıma destek veren iş insanlarına teşekkür etti.


Kargıcak Turizm Bölgesi genel coğrafi yapısı ve nitelikleriyle ilgili sunum yapan Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürü Emre DURU; “Bu alanda küçük ve butik ünitelerden oluşan, orman alanları, spor alanları, yürüyüş alanları, yüzme havuzlarıyla ve çarşısıyla bir Akdeniz kasabası yaratılması hedefleniyor. Bakanlığımız da tesisin yapımında teknik olarak her türlü desteği verecek. Tesis tamamlandığında Türkiye'ye örnek olacak ve ilimizin turistik cazibesine değer katacak. Kurulması planlanan Mersin Turizm A.Ş ise kentimiz turizm tanıtım ve yatırımlarında ortak bir platform haline gelecek. Tüm iş insanlarını Mersin şehrine yatırım yapmaya davet ediyorum. Lütfi ELVAN Bakanımızın katkılarıyla ilimizde turizm alanında birçok yatırım gerçekleşiyor ve gerçekleşmeye devam edecek. Bu vesileyle bu projede olduğu gibi Mersin'imizde hemen her alanda bize desteğini esirgemeyen başta Hazine ve Maliye Bakanımız Lütfi ELVAN’a, Sayın Valimize ve emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.